Łosoś w wersji na prosto i szybko. Nie masz pomysłu na kolację lub niezapowiedzianą wizytę znajomych? To danie dla Ciebie!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Nagrzewamy piekarnik do 225ºC.
Łososia kroimy w większą kostkę. Skrapiamy rybę sokiem z cytryny, posypujemy solą i pieprzem. Nacieramy przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Odstawiamy na kilkanaście minut.
Przygotowujemy sos: mieszamy Śmietankę Łaciatą z jogurtem naturalnym. Dodajemy sól, pieprz i straty na tarce ser.
Naczynie żaroodporne smarujemy oliwą z oliwek. Wkładamy rybę i pieczemy 10 minut pod przykryciem. Po tym czasie zdejmujemy pokrywę, polewamy rybę sosem i pieczemy kolejne 15 minut.
Przed podaniem posypujemy danie koperkiem
Dodaj komentarz