W dużym garnku zagotuj wodę, lekko posól. Do gotującej się wody wrzuć swój ulubiony makaron i gotuj około 7 minut, od czasu do czasu mieszając. Makaron powinien być lekko podgotowany, ale nie ugotowany.
Następnie rozgrzej piekarnik do 200 stopni. W międzyczasie przygotuj patelnię, rozgrzej na niej oliwę, zeszklij drobno posiekaną cebulę, dodaj czosnek, smaż do momentu aż całość się zarumieni. Jednak uważaj by nie przypalić czosnku, wówczas będzie gorzki. Pieczarki smaż kilka minut, aż pieczarki będą miękkie, potem dodaj szpinak i smaż jeszcze kilka minut. Dodaj soli i pieprzu do smaku.
Połącz ze sobą wszystkie składniki, dodaj do nich passatę i jeszcze raz całość wymieszaj. Całość przełóż do naczynia żaroodpornego i posyp startym serem Mozzarella.
Piecz przez około 20-25 minut, do momentu aż ser się roztopi. Smacznego!
Dodaj komentarz