Zebra z malinami

Autor:

Anna Mochocka

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 4 jajka,
  • 3 szklanki mąki,
  • 1 szklanka oleju,
  • 1 szklanka gazowanej wody,
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia,
  • 1,5 szklanki cukru,
  • 2 łyżki kakao,
  • 1,5 szklanki malin

Przygotowanie

Krok 1

Jajka ucieramy z cukrem i stopniowo dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia,. Na samym końcu dodajemy olej i wodę. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej części wsypujemy kakao i mieszamy. Na blaszkę wyścieloną papierem do pieczenia nakładamy łyżką na zmianę jasne i ciemne ciasto. Następnie w miejsce ciemnego ciasta, nakładamy ciasto jasne i na odwrót. Na wierzchu układamy maliny i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 C i pieczemy około 50 minut.



Wskazówki

Zamiast malin do ciasta można dodać inne owoce, wierzch można posypać cukrem pudrem lub polać polewą

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.