Budyń jaglany mocno jagodowy

Autor:

Ania321

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ szkl. kaszy jaglanej
  • 2,5 szkl. mleka Łaciate
  • 1,5 szkl. jagód
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie

Krok 1

Do rondelka wsypać wypłukaną kaszę i wlać 1,5 szklanki mleka. Gotować 15 minut, aż kasza wchłonie mleko.



Krok 2

Jagody wypłukać pod bieżącą wodą i zmiksować za pomocą blendera.



Składniki:

Dodać ugotowaną kaszę do jagód i zmiksować. Wlać resztę mleka i miksować tak długo, aż powstanie gładki krem.



Krok 4

Przełożyć do pucharków lub miseczek, udekorować jagodami.



Wskazówki

Taki budyń dobrze smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.