Zielona sałatka ze szparagami i cukinią

Każdy z nas wie, że zielone warzywa posiadają wiele substancji odżywczych, dostarczają nam witamin oraz minerałów, niezbędnych do prawidłowej pracy naszego organizmu. W każdej piramidzie żywienia znajduje się ich najwięcej, co oznacza, że powinien to być podstawowy produkt w naszej diecie.

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 pęczek szparagów
  • 1 garstka zielonej fasolki
  • 1/2 puszki zielonego groszku
  • 1 cukinia
  • 1 limonka
  • 1 cebulka dymka
  • 1 szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1

Na samym początku wstaw szparagi w pęczku do wrzącej, osolonej wody. Pamiętaj, aby zamoczyć je, aż do wysokości główki. Gotuj przez ok. 10 min. W tym czasie wstaw fasolkę i gotuj ją chwilę dłużej, niż szparagi.

Po tym czasie delikatnie wyjmij warzywa z wody i odcedź na sicie. Ostudź.



Krok 2

Pokrój cukinię i cebulkę. Odcedź groszek. Przestudzone szparagi pokrój w kostkę.



Krok 3

Wszystkie składniki wrzuć do miski i wymieszaj. Skrop świeżo wyciśniętym sokiem z limonki. Podawaj od razu. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.