Każdy z nas wie, że zielone warzywa posiadają wiele substancji odżywczych, dostarczają nam witamin oraz minerałów, niezbędnych do prawidłowej pracy naszego organizmu. W każdej piramidzie żywienia znajduje się ich najwięcej, co oznacza, że powinien to być podstawowy produkt w naszej diecie.
Danie: Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Na samym początku wstawiamy szparagi do wysokości główki, do wrzącej, osolonej wody w pęczku i gotujemy przez około 10 minut. W tym czasie wstawiamy fasolkę, będzie się ona gotowała chwilę dłużej niż szparagi.
W czasie gotowania kroimy cukinię, cebulkę i odcedzamy groszek. Po upływie czasu potrzebnego na ugotowanie warzyw wyjmujemy je z wody i odcedzamy na sicie, kiedy ostygną, szparagi kroimy.
Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, skrapiamy je świeżo wyciśniętym sokiem z limonki.
Dodaj komentarz