Zielona sałatka ze szparagami i cukinią

Każdy z nas wie, że zielone warzywa posiadają wiele substancji odżywczych, dostarczają nam witamin oraz minerałów, niezbędnych do prawidłowej pracy naszego organizmu. W każdej piramidzie żywienia znajduje się ich najwięcej, co oznacza, że powinien to być podstawowy produkt w naszej diecie.

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • -1 pęczek szparagów
  • -1 puszka zielonego groszku
  • -1 cukinia
  • -garstka zielonej fasolki
  • -1 limonka
  • -1 cebulka dymka
  • - szczypta soli

Przygotowanie

Krok 1

Na samym początku wstawiamy szparagi do wysokości główki, do wrzącej, osolonej wody w pęczku i gotujemy przez około 10 minut. W tym czasie wstawiamy fasolkę, będzie się ona gotowała chwilę dłużej niż szparagi.



Krok 2

W czasie gotowania kroimy cukinię, cebulkę i odcedzamy groszek. Po upływie czasu potrzebnego na ugotowanie warzyw wyjmujemy je z wody i odcedzamy na sicie, kiedy ostygną, szparagi kroimy.



Krok 3

Wszystkie składniki mieszamy ze sobą, skrapiamy je świeżo wyciśniętym sokiem z limonki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.