Wiosenne leczo

A może wiosenny obiad? Kolorowe warzywa mają mnóstwo witamin!

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 400 g białej kiełbasy
  • 200 g cukinii
  • 100 g papryki czerwonej
  • 50 g papryki zielonej
  • 250 g pomidorów w puszce
  • 2 łyżeczki majeranku suszonego
  • 5 g rozmarynu
  • 100 g ziemniaków
  • 7 g masła Łaciate
  • szczypiorek
  • sól

Przygotowanie

Krok 1

Pokrój kiełbasę i warzywa w kostkę.



Krok 2

W garnku na maśle podsmaż wszystkie warzywa i kiełbasę



Krok 3

Dodaj pomidory w puszce, zioła oraz ziemniaki. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu, aż ziemniaki będą miękkie.



Krok 4

Podawaj udekorowane szczypiorkiem.

Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.