Zielona zupa Minestrone

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Ocena

3.67/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 młode cebule
  • 1 zielona papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 mały brokuł
  • 350 g brukselki
  • 250 g kapusty białej
  • 150 g mrożonej fasolki
  • 1 l bulionu warzywnego
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 3 łyżki startego sera Jantar Mlekpol
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

W garnku rozgrzewamy 2 łyżki masła, podsmażamy pokrojoną drobno cebulkę.



Krok 2

Paprykę kroimy w kosteczkę, brokuły kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do garnka, czosnek przeciskamy przez praskę.



Krok 3

Dodajemy brukselkę i bardzo drobno posiekaną kapustę. Smażymy przez 2 minuty.



Krok 4

Zalewamy ciepłym bulionem. Gotujemy przez 10 minut.



Krok 5

Dodajemy fasolkę, gotujemy jeszcze kilka minut, dodajemy drobno starty ser, sól i pieprz. Smacznego!



Wskazówki

Podajemy ze świeżą bagietką.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.