Pomidorowa ostra zupa rybna

Pomidorowa ostra zupa rybna to danie dla tych, którzy lubią pikantne obiady. Ostre przyprawy nadają zupie charakterystycznego smaku.

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 600 g filetów z dorsza
  • 3 łyżki oliwy
  • 1 puszka pomidorów (w sosie)
  • 500 ml naturalnego bulionu warzywnego
  • 2 łyżki sosu rybnego
  • 1 cebula
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka chili w proszku
  • 1 łyżeczka curry
  • 1 łyżka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Filety z dorsza płuczemy, suszymy i kroimy w kostkę średniej wielkości. Posypujemy solą.



Krok 2

W garnku rozgrzewamy oliwę, do której dodajemy posiekane cebulę i czosnek. Szklimy na złoto.



Krok 3

Dodajemy chili i curry i smażymy przez 2 minuty. Pomidory kroimy na małe kawałki i dodajemy do garnka. Całość gotujemy.



Krok 4

Dodajemy bulion i sos rybny. Ponownie gotujemy, następnie dodajemy rybę. Gotujemy do czasu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Doprawiamy pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.