Zielony FIT krem ze słodką nutą

Autor:

Just a SALAD

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Ze śmietanką

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 2 cebule
  • 3 ziemniaki
  • 100 g świeżego szpinaku
  • 1 korzeń pietruszki
  • 2 gruszki
  • 1 l bulionu warzywnego
  • ekspandowana komosa i proso
  • śmietanka Łaciata UHT 12%

Przygotowanie

Krok 1

Po obraniu, ziemniaki i korzeń pietruszki kroimy na plastry. Cebule i gruszki obieramy, a potem kroimy w kostkę.



Krok 2

W garnku na maśle szklimy cebulę. Następnie dodajemy plastry ziemniaków oraz pietruszki. Chwilkę podsmażamy, po czym wlewamy bulion doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i gotujemy około 20 minut, aż warzywa zmiękną.



Krok 3

Wówczas dodajemy szpinak i blendujemy całość na gładki krem. Wlewamy do miseczek, polewamy śmietanką, posypujemy ekspandami i dekorujemy listkami szpinaku. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.