Por pokroić i podsmażyć na oleju, dodać starte na tarce pieczarki, smażyć do odparowania wody. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.
Ugotowane ziemniaki przepuścić przez praskę. Szpinak rozmrozić i zmiksować. Do miski z ziemniakami dodać obie mąki, jajko i szpinak, szybko zagnieść ciasto.
Z ciasta uformować wałki, pokroić na porcje, rozpłaszczyć i włożyć porcję nadzienia.
Dokładnie zlepić brzegi, utoczyć kulki. Włożyć do dużej ilości wrzącej, osolonej wody i gotować na wolnym ogniu około 5 minut od chwili wypłynięcia na powierzchnię wody. Ugotowane knedle wyjmować łyżką cedzakową, osączyć, ułożyć na talerze. Okrasić usmażoną na smalcu cebulką i boczkiem.
Knedle okrasić usmażoną na smalcu cebulką i boczkiem.
Dodaj komentarz