ŻÓLTE PLACKI Z KABACZKA

Autor:

mileneczka5

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Ze śmietanką

Danie: Śniadanie

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 500 g kabaczka żółtego młodego,
  • 3 łyżki mąki pszennej,
  • 1 mała łyżeczka mąki ziemniaczanej,
  • 1 jajko,
  • 1 łyzeczka gestej śmiatany Łaciate,
  • ,
  • 1\2 łyzeczki przyprawy curry,
  • sól,
  • pieprz,
  • natka pietruszki,
  • oliwa do smazenia

Przygotowanie

Krok 1

1. Kabaczk amyjemy, , jesli jest młody to nie obieramy bo ma miękka skóre, ścieramy na grubych oczkach , Pestki orzucamy. Natke płuczemy, drobno siekamy. Delikatnie odciskamy starte warzywo. 2. Do kabaczka dodajemy mąkę, śmietanę, jajko i przyprawy. Dodajemy tez troche natki , a troche zostawiamy do oprószenia po usmażeniu placków.Dokładnie mieszamy. 3. Smażymy na złoty kolor na rozgrzanej oliwie . Po usmazeniu układamy na papaierowym rczniku w celu pozbycia sie nadmiaru tłuszczu , dekorujemy natka lub keksem jogurtu naturalnego, smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.