Dutch baby z borówkami

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 jabłko
  • 3 jajka
  • 120 ml mleka UHT Łaciate 2,0%
  • 1/2 szklanki mąki pszennej
  • 1 łyżka cukru
  • 2 łyżki masła Łaciate
  • 1 garść borówek
  • szczypta soli
  • opcjonalnie 1 gałązka czerwonych porzeczek

Przygotowanie

Krok 1

Rozgrzej piekarnik do 220°C. Rozpuść masło w garnku.



Krok 2

Umyj jabłka, a następnie zetrzyj je na tarce na dużych oczkach.



Krok 3

Do blendera wbij jajka, dodaj mleko, mąkę, sól oraz cukier. Na końcu dodaj roztopione masło. Zmiksuj wszystkie składniki na gładką masę. Wlej masę do naczynia żaroodpornego, dodaj starte jabłko. Piecz bez przykrycia przez 20 minut, aż omlet urośnie i będzie dobrze zrumieniony. Podawaj posypane owocami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.