Żółtkowe pierożki

Autor:

Alawu

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Danie gotowane

  • 3 żółtka z ugotowanych jajek na twardo
  • 15 dkg pieczarek
  • 2 cebule
  • ciasto na pierogi
  • sól
  • pieprz
  • masło Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Pieczarki wraz z pokrojoną cebulką udusić na masełku, posolić i posypać pieprzem. Żółtka wyjąć z jajek, widelcem rozgnieść na talerzu, dodać uduszone pieczarki. Wymieszać i mamy gotowy farsz. Ciasto na pierogi rozwałkować, wykrawać kółka, nałożyć farsz, uformować pierożki i gotować w osolonej wodzie. Gotowe pierożki polać cebulką uduszoną na masełku, którą trzeba lekko posolić do smaku.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.