Zupa ananasowa

Zupa ananasowa to wyśmienite danie na spotkania rodzinne i towarzyskie. Smakuje rewelacyjnie, nie wymaga zbyt wielu składników, a z pewnością posmakuje każdemu.

Danie: Zupy

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 6

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg mięsa mielonego wieprzowego
  • - 2 cebule
  • - 5 ogórków korniszonów
  • - 1 puszka ananasa
  • - ½ puszki kukurydzy
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka cukru
  • - 4 łyżki oleju
  • - 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę kroimy w kostkę i lekko podsmażamy na rozgrzanym na patelni oleju. Do cebuli dodajemy mięso mielone, które lekko podduszamy.



Krok 2

Ogórki kroimy w kostkę i z kukurydzą dodajemy na patelnię – lekko podduszamy.



Krok 3

Do garnka nalewamy 1,5 l wody. Dodajemy cebulę, mielone oraz ogórki z kukurydzą. Gotujemy przez 10 minut.



Krok 4 

Następnie dodajemy pokrojone drobno ananasy z puszki razem z sokiem. Dokładnie mieszamy, blendujemy, dodajemy sól i cukier, następnie całość mieszamy i gotujemy przez 20 minut. Dekorujemy natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.