Szaszłyki łososiowe

Lekkie, smaczne, przydają się na wiele okazji – szaszłyki z łososia z dodatkiem ananasa to przystawka, która posmakuje zarówno tym starszym, jak i młodszym.

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Bez glutenu

Bez laktozy


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g filetu z łososia norweskiego
  • 1 ananas
  • Kilka pomidorków koktajlowych

Marynata:

  • 1 mała cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki oliwy
  • 2 łyżki octu winnego
  • ½ łyżeczki miodu
  • 1 łyżka brązowego cukru
  • ½ łyżeczki mielonej papryki
  • 1 łyżka soli

Przygotowanie

Krok 1

Czosnek i cebulę drobno siekamy, wrzucamy do miseczki i łączymy z pozostałymi składnikami marynaty. Z łososia zdejmujemy skórę, myjemy i kroimy w kostkę.



Krok 2

Rybę wkładamy do marynaty i chłodzimy przez 30 minut, ananasa kroimy w kostkę, pomidorki kroimy na pół.



Krok 3

Kawałki łososia, ananasa i pomidorki nabijamy na patyczki od szaszłyków i pieczemy na patelni grillowej.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.