Zupa barszcz czerwony

Autor:

Sylwia14

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Zupa

  • 2 litry bulionu warzywnego lub drobiowego,
  • 1 kg buraków czerwonych,
  • Sól,
  • Pieprz,
  • 2 łyżki Śmietanki Łaciate 18%,
  • Koperek

Przygotowanie

Krok 1

Do gotującego się bulionu wrzucamy pokrojone w kostkę buraki czerwone, gotujemy na małym ogniu. Dodajemy przyprawy sól, pieprz do smaku. Na koniec dodajemy dwie łyżki śmietanki łaciate 18%. Do udekorowania i lepszego smaku koperek zielony.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.