Zupa bobowa z warzywami to przepis na rewelacyjne, letnie danie. Typowa zdrowa, lekka zupa warzywna. Polecana na obiad dla całej rodziny i znajomych.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Bób gotujemy przez 10 minut na parze.
Warzywa obieramy i kroimy w plastry. Czosnek drobno kroimy. Na patelni rozgrzewamy olej, na którym następnie podsmażamy czosnek.
Przygotowujemy garnek, w którym umieszczamy bulion wołowy razem z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dodajemy warzywa i gotujemy pod przykryciem przez 25 minut.
Do ugotowanej zupy dodajemy bób. Mieszamy i wszystko gotujemy jeszcze przez kilka minut.
Aby zupa była bardziej syta, można do niej dodać ugotowaną ciecierzycę.
Dodaj komentarz