Zupa brukselkowa z groszkiem

Pełna warzyw zupa brukselkowa, obok której nie da się przejść obojętnie. Bardzo smaczna i dietetyczna. Bogata w witaminy. Dodaje energii. Polecana dla każdego, kto dba o zbilansowaną dietę.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Seler

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 300 g brukselek
  • - 1 marchewka
  • - 1 pietruszka
  • - 1 seler
  • - 200 g groszku mrożonego
  • - 1 papryka
  • - 3 ziemniaki
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 cebula
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka granulowanego czosnku
  • - 1 łyżka ziół prowansalskich
  • - 1 łyżka oliwy
  • - 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Marchewkę, seler i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy i obsmażamy na oliwie.



Krok 2

Marchewkę, brukselki, seler i pietruszkę gotujemy do miękkości w bulionie, po czym dodajemy posiekaną natkę pietruszki, groszek, drobno pokrojoną paprykę (bez gniazd nasiennych), ziemniaki i obsmażoną cebulę.



Krok 3

Całość przyprawiamy i gotujemy, aż wszystkie warzywa będą miękkie.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.