Pełna warzyw zupa brukselkowa, obok której nie da się przejść obojętnie. Bardzo smaczna i dietetyczna. Bogata w witaminy. Dodaje energii. Polecana dla każdego, kto dba o zbilansowaną dietę.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Seler
Wegetariańskie
Fit
Marchewkę, seler i pietruszkę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy i obsmażamy na oliwie.
Marchewkę, brukselki, seler i pietruszkę gotujemy do miękkości w bulionie, po czym dodajemy posiekaną natkę pietruszki, groszek, drobno pokrojoną paprykę (bez gniazd nasiennych), ziemniaki i obsmażoną cebulę.
Całość przyprawiamy i gotujemy, aż wszystkie warzywa będą miękkie.
Dodaj komentarz