Cudownie pachnąca wanilią, idealnie kremowa zupa z brzoskwiń to pomysł na pyszny, typowo letni posiłek. Nie wymaga wiele pracy – zdołamy przygotować ją w około 15 minut! Smakuje zarówno na zimno, jak i na gorąco.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Brzoskwinie myjemy, obieramy ze skórki i drobno kroimy.
Owoce umieszczamy w garnku, dodajemy sok brzoskwiniowy i sok z cytryny, a także laskę wanilii. Doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy cukier. Wyjmujemy laskę wanilii i całość blendujemy ze śmietanką Łaciatą.
Podajemy najlepiej po schłodzeniu w lodówce, przyozdabiając listkami mięty i dodatkowym kleksem śmietanki Łaciatej.
Dodaj komentarz