Żurek gospodarski

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar mięsny 2 szkl ,
  • · mleko 2 szkl ,
  • · śmietana łaciata18 proc 2/3 szkl ,
  • · mąka pszenna 2 łyżki ,
  • · żur kiszony ,
  • · sól

Przygotowanie

Krok 1

Wywar zagotować z żurem i śmietaną wymieszaną z mąką, połączyć z wrzącym mlekiem, doprawić do smaku. Podawać z ziemniakami z wody posypanymi skwarkami ze słoniny



Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.