Zupa jagodowa

Autor:

Autor P2

W sezonie na jagody jest to pozycja obowiązkowa w menu! Pyszna, prosta w przygotowaniu jagodowa zupa, która rewelacyjnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 litr jagód
  • - ¾ szklanki cukru
  • - ½ laski wanilii
  • - 2 jabłka
  • - 1 łyżka mąki ziemniaczanej

Przygotowanie

Krok 1 

Jagody myjemy. Jabłka obieramy i kroimy w kostkę.



Krok 2

Owoce przekładamy do garnka. Dodajemy wanilię, zalewamy niewielką ilością wody, dodajemy cukier i gotujemy ok. 20 minut na małym ogniu.



Krok 3

Wyjmujemy wanilię i całość zagęszczamy mąką ziemniaczaną rozprowadzoną wcześniej w niewielkiej ilości wody.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.