Zupa cukiniowa z cebulą to danie smaczne, aromatyczne, a jednocześnie delikatne. Typowa zupa letnia. Polecana na obiad dla całej rodziny. Najlepiej smakuje przyrządzona ze świeżej cukinii.
Danie: Zupy
Osób: 5
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler
Ze śmietanką
W wodzie gotujemy pietruszkę i seler do momentu, aż będą miękkie. Cukinię myjemy i kroimy w kostkę. Przez chwilę podsmażamy ją na rozgrzanym na patelni oleju. Następnie dodajemy do zupy. Gotujemy.
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
W szklance rozrabiamy śmietankę Łaciatą z kilkoma łyżkami zupy, następnie wlewamy ją do zupy. Mieszamy i gotujemy przez 15 minut.
Na koniec dodajemy do zupy przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość blendujemy i gotujemy przez chwilę. Zupę dekorujemy drobno posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz