Zupa czosnkowa z klopsikami. Zupa działa bakterio- i grzybobójczo. Polecana jest dla cukrzyków oraz na przeziębienie. Można ją serwować zwłaszcza w okresie jesienno-zimowych spadków odporności i przeziębień.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Cielęcinę dokładnie myjemy i mielimy w maszynce do mięsa. Mięso mielone mieszamy z mozzarellą, solą, pieprzem, drobno posiekaną natką pietruszki i przeciśniętym przez praskę czosnkiem (2 ząbki). Formujemy kotlety średniej wielkości.
Cebulę kroimy w kostkę, a następnie szklimy. W garnku gotujemy bulion, dodajemy liść laurowy i cebulę.
Przygotowane pulpety dodajemy do gotującego się bulionu. Gdy pulpety zostaną ugotowane, wówczas dodajemy do zupy przeciśnięty przez prasę czosnek (3 ząbki).
Dodaj komentarz