Zupa czosnkowa z klopsikami

Zupa czosnkowa z klopsikami. Zupa działa bakterio- i grzybobójczo. Polecana jest dla cukrzyków oraz na przeziębienie. Można ją serwować zwłaszcza w okresie jesienno-zimowych spadków odporności i przeziębień.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 500 g cielęciny
  • - 1 jajko
  • - garść mozzarelli
  • - 5 ząbków czosnku
  • - 2 natki pietruszki
  • - 1 cebula
  • - 2 l naturalnego bulionu mięsnego
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 2 łyżki oliwy z oliwek
  • - 1 liść laurowy

Przygotowanie

Krok 1

Cielęcinę dokładnie myjemy i mielimy w maszynce do mięsa. Mięso mielone mieszamy z mozzarellą, solą, pieprzem, drobno posiekaną natką pietruszki i przeciśniętym przez praskę czosnkiem (2 ząbki). Formujemy kotlety średniej wielkości.



Krok 2

Cebulę kroimy w kostkę, a następnie szklimy. W garnku gotujemy bulion, dodajemy liść laurowy i cebulę.



Krok 3

Przygotowane pulpety dodajemy do gotującego się bulionu. Gdy pulpety zostaną ugotowane, wówczas dodajemy do zupy przeciśnięty przez prasę czosnek (3 ząbki).



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.