Pyszna zupa czosnkowa z wędzonym łososiem to bardzo ciekawe danie. Jej atutem jest bogaty smak, który zapewnia wędzony łosoś. Szczególnie atrakcyjnie wygląda posypana natką pietruszki.
Danie: Zupy, Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Wędzonego łososia kroimy na dość cienkie plastry. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę.
Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy, po czym smażymy na rozgrzanym oleju na patelni przez 5 minut.
Do garnka wlewamy bulion rybny, następnie dodajemy do niego składniki z patelni i ziemniaki. Gotujemy do momentu, aż wszystkie składniki będą miękkie. Całość blendujemy.
Następnie do zupy dodajemy śmietankę Łaciatą. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotujemy przez kilka minut, następnie dodajemy wędzonego łososia. Dekorujemy drobno posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz