Mintaj w porach

Mintaj w porach to bardzo zdrowe danie polecane również diabetykom. Jest niskokaloryczny, smaczny i pożywny. Bardzo prosty w przygotowaniu.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g mintaja
  • 2 pory
  • 100 g koncentratu pomidorowego
  • 1 pęczek natki pietruszki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka ostrej papryki
  • 1 cytryna
  • 1 łyżeczka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nastawiamy na 180ºC. Rybę rozmrażamy, skrapiamy sokiem z cytryny, posypujemy solą, pieprzem i posiekaną natką pietruszki. Na każdej porcji mintaja układamy po kawałku pora i zawijamy w folię aluminiową. Pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180ºC.



Krok 2

Resztę porów kroimy w talarki i smażymy podlewając wodą. Dodajemy koncentrat pomidorowy i ostrą paprykę.



Krok 3

Na 3 minuty przed wyjęciem odwijamy rybę z folii. Podajemy z  sosem z podsmażonymi porami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.