Zupa fasolowa z brukselką

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5l wywaru warzywnego
  • 1 szklanka białej fasoli
  • 40 dag brukselki
  • 2/3 szklanki śmietany UHT Łaciata 18%
  • 1-2 łyżki mąki pszennej
  • 1-2 żółtka
  • natka pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • cukier

Przygotowanie

Krok 1

Fasole przebrać, opłukać, zalać zimnym wywarem, zagotować i pozostawić na 2 godziny. Potem ugotować.



Krok 2

Brukselkę oczyścić, opłukać, zalać wrzącą osoloną wodą z dodatkiem cukru, ugotować i odcedzić.



Krok 3

Śmietankę wymieszać z mąką, połączyć z fasolą i brukselką, chwilę pogotować. Następnie lekko przestudzić, wymieszać z żółtkami i posiekaną natką pietruszki, doprawić do smaku. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.