Nietypowe, a jednak – jak się okazuje – trafione w dziesiątkę połączenie pomidorów i… truskawek. Najlepiej smakuje na zimno, dlatego idealnie sprawdzi się w upalne, letnie dni.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Truskawki
Wegetariańskie
Fit
Truskawki myjemy i usuwamy z nich szypułki. Pomidory obieramy ze skórek i kroimy na ćwiartki.
Truskawki i pomidory przekładamy do wysokiego naczynia, dodajemy sok z cytryny, miód, bazylię, sól i pierz. Blendujemy.
Podajemy na zimno.
Aby łatwo obrać pomidory ze skórki, należy je wcześniej zalać wrzątkiem i odstawić na kilkanaście minut.
Dodaj komentarz
1 opublikowane komentarze
Danuta Piecyk
Opublikowany: 2018-05-07 09:35:00
Zupa truskawkowa to moja ulubiona.
Odpowiedz