Zupa z kiełbasą, warzywami i makaronem

Zupa z kiełbasą, warzywami i makaronem to pyszne, a zarazem sycące danie. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Zachwyca smakiem i wyrazistością.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 400 g kiełbasy śląskiej
  • - 1 cebula
  • - 1 marchewka
  • - ½ selera
  • - 1 puszka białej fasoli
  • - 3 łyżki oleju
  • - 3 liście laurowe
  • - 250 g makaronu
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka ziół prowansalskich
  • - ½ natki pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Kiełbasę kroimy w grube plastry. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy cebulę i delikatnie smażymy.



Krok 2

Marchewkę i seler kroimy w plastry, a następnie razem z liśćmi laurowymi i ziołami prowansalskimi dodajemy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy do momentu, aż warzywa lekko zmiękną. Następnie dodajemy osączoną z wody fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek i makaron.



Krok 3

Całość gotujemy przez ok. 3-4 minuty (po wyłączeniu gazu makaron zdąży jeszcze zmięknąć), następnie dodajemy kiełbasę i podsmażoną cebulę, mieszamy.



Krok 4

Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Przyozdabiamy drobno posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.