Zupa z kiełbasą, warzywami i makaronem to pyszne, a zarazem sycące danie. Jest bardzo prosta i szybka w przygotowaniu. Zachwyca smakiem i wyrazistością.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Seler
Kiełbasę kroimy w grube plastry. Cebulę obieramy i kroimy w piórka. Na patelnię wlewamy olej, dodajemy cebulę i delikatnie smażymy.
Marchewkę i seler kroimy w plastry, a następnie razem z liśćmi laurowymi i ziołami prowansalskimi dodajemy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy do momentu, aż warzywa lekko zmiękną. Następnie dodajemy osączoną z wody fasolę, przeciśnięty przez praskę czosnek i makaron.
Całość gotujemy przez ok. 3-4 minuty (po wyłączeniu gazu makaron zdąży jeszcze zmięknąć), następnie dodajemy kiełbasę i podsmażoną cebulę, mieszamy.
Doprawiamy do smaku solą, pieprzem. Przyozdabiamy drobno posiekaną natką pietruszki.
Dodaj komentarz