Pyszna zupa grochowa z kurkami to smaczna, sycąca potrawa, która zadowoli każdego. Dodatek grzybów sprawia, że zupa ta nabiera wyśmienitego aromatu. Polecana zwłaszcza w sezonie grzybowym.
Danie: Zupy
Osób: 6
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Kurki dokładnie myjemy i gotujemy ok. 15 minut. Miksujemy blenderem.
Myjemy groch, zalewamy wodą, gotujemy i dodajemy obrane i pokrojone drobno warzywa (oprócz ziemniaków). Dodajemy ziele angielskie i liść laurowy. Gotujemy do czasu, aż wszystkie składniki będą miękkie.
Do wywaru dodajemy ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę i gotujemy 15 minut. Pod koniec gotowania wrzucamy zmiksowane wcześniej kurki.
Przyprawiamy do smaku solą i pierzem.
Dodaj komentarz