Zupa wiśniowa z winem

Zupa wiśniowa z czerwonym winem to ciekawy pomysł na smaczną potrawę. Idealna np. na romantyczną kolację we dwoje. Z pewnością zrobi wrażenie na drugiej połówce.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kg wiśni
  • - 1 szklanka czerwonego wina
  • - 1 łyżka miodu
  • - sok z 1 cytryny
  • - ½ łyżeczki chili
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 30%
  • - 1 łyżka mąki
  • - 1 łyżeczka cukru pudru

Przygotowanie

Krok 1

Wiśnie myjemy i drylujemy.



Krok 2

Owoce umieszczamy w garnku, dodajemy sok z cytryny i wino, a także odrobinę wody. Dodajemy miód i chili, gotujemy ok. 15 minut na małym ogniu.



Krok 3

Odkładamy część wiśni, a resztę blendujemy. Zupę zagęszczamy śmietanką Łaciatą (część śmietanki zostawiamy do ubicia) zmieszaną z mąką.



Krok 4 

Przed podaniem ozdabiamy śmietanką Łaciatą ubitą z łyżeczką cukru pudru.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.