Zupa wiśniowa z czerwonym winem to ciekawy pomysł na smaczną potrawę. Idealna np. na romantyczną kolację we dwoje. Z pewnością zrobi wrażenie na drugiej połówce.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten
Ze śmietanką
Wiśnie myjemy i drylujemy.
Owoce umieszczamy w garnku, dodajemy sok z cytryny i wino, a także odrobinę wody. Dodajemy miód i chili, gotujemy ok. 15 minut na małym ogniu.
Odkładamy część wiśni, a resztę blendujemy. Zupę zagęszczamy śmietanką Łaciatą (część śmietanki zostawiamy do ubicia) zmieszaną z mąką.
Przed podaniem ozdabiamy śmietanką Łaciatą ubitą z łyżeczką cukru pudru.
Dodaj komentarz