Składniki:

  • - 500 g szczawiu
  • - 2 garści liści młodej pokrzywy
  • - 3 jajka
  • - 2 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 pęczek natki pietruszki
  • - 4 ząbki czosnku
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Bulion podgrzewamy na wolnym ogniu. Szczaw i pokrzywę myjemy, a następnie drobno kroimy.



Krok 2

Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę. Jajka gotujemy na twardo.



Krok 3

Szczaw, pokrzywę, czosnek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy dodajemy do gotującego się bulionu. Całość gotujemy 5-10 minut.



Krok 4

Podajemy z ugotowanym jajkiem i np. ze świeżym pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.