Zupa kalafiorowa z papryką i cukinią

Zupa kalafiorowa z papryką i cukinią to świetny pomysł na przygotowanie smacznej zupy z warzywami. Polecana dla każdego, zwłaszcza dla dzieci. Idealnie nadaje się na obiad.

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 1 kalafior
  • - 1 cukinia
  • - 4 ziemniaki
  • - 1 papryka czerwona
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 marchewka
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1,5 l naturalnego bulionu wołowego

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki i marchew obieramy i kroimy w kostkę. Cukinię i paprykę czerwoną (bez gniazd nasiennych) kroimy w większą kostkę. Kalafior rozdzielamy na mniejsze różyczki.



Krok 2

Przygotowane warzywa dodajemy do bulionu wołowego, dodajemy sól i pierz, a następnie gotujemy do czasu, aż warzywa będą miękkie.



Krok 3

Zupę dekorujemy posiekaną drobno natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.