Osób: 18
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, przesiać, posiekać z masłem. Dodać pozostałe składniki i zagnieść ciasto.
Ciasto podzielić na 3 części. 2 części zawinąć w folię i włożyć do lodówki, a trzecią do zamrażarki.
Całe jajka z cukrem i cukrem waniliowym ubić do białości. Połączyć z serem, dodać olej, budynie, skórkę pomarańczową, aromaty i delikatnie wymieszać.
Ciasto wyjąć z lodówki, rozwałkować, włożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę z bokami o wymiarach 22/37. Wylać masę serową, ułożyć obrane i pokrojone w ósemki jabłka.
Białka z cukrem pudrem ubić na sztywną pianę, wymieszać z mąką i kisielem, wyłożyć na ciasto.
Na wierzch zetrzeć na tarce o dużych oczkach ciasto z zamrażarki. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 60-65 minut w temperaturze 180°C.
Dodaj komentarz