Zupa krem z brokułów

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Zupa

  • 1 szt. brokuła 500g
  • 1.5 l bulionu warzywnego
  • 2 ziemniaki
  • 2 marchewki
  • Pół korzenia pietruszki
  • Mały kawałek selera
  • 1 cebula
  • Śmietanka łaciata 36%
  • Ziele angielskie
  • Liść laurowy
  • Sól pieprz
  • Ostra papryka czerwona w proszku

Przygotowanie

Krok 1

Cebulkę podsmażam na oleju. Warzywa obieram, kroję w kostkę brokuł w różyczki. Do podsmażonej cebulki dodaję ziemniaki, marchew, pietruszkę i seler. Za 5 minut brokuł. Podsmażam chwilę. W między czasie z bulionu wyjmuję ziele i liść laurowy. Wrzucam warzywa do bulionu i gotuję do miękkości. Jak warzywa będą miękkie zahartowuję śmietankę 36 % i wlewam do dupy. Przyprawiam solą, pieprzem i praktyką. Wszystko blenduję . Do zupy podaję pieczywo graham. Smacznego😊



Wskazówki

Zupa powinna być słodko - ostra . Wtedy smakuje najlepiej. Słodkości dodaje śmietanka ŁACIATA 36 %.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.