Zupa fasolowa Baron

Autor:

Kamila O

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Ze śmietanką


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • · wywar warzywny 1,5 L
  • · fasola biała 1/2 szkl
  • · pieczarki 5-7 szt
  • · marchew
  • · pietruszka
  • · tłuszcz
  • · pomidory 2 szt
  • · szynka wędzona 15 dag
  • · 1/2 szklanki Śmietany Łaciata 18%
  • · mąka pszenna 1-2 łyżki
  • · natka pietruszki
  • · sól
  • · pieprz
  • · przyprawa do zup

Przygotowanie

Krok 1

Fasole przebrać, opłukać, zalać częścią wywaru, zagotować i pozostawić na 2 godziny; potem ugotować. Pieczarki i warzywa oczyścić i opłukać, pokrajać w paseczki, podsmażyć, zalać wywarem , ugotować. Pomidory umyć, sparzyć, obrać ze skórki, pokrajać w cząstki, dodać do zupy razem z fasolą, wędliną pokrajaną w paseczki i śmietaną wymieszaną z mąką, chwilę pogotować, doprawić do smaku. Przed podaniem posypać natką



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.