Pyszne pulpeciki wieprzowe z paprykowo-pomidorowym sosem, z dodatkiem natki pietruszki i tartego sera to uczta, na jaką można sobie pozwolić nie tylko od święta, ale i na co dzień.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Mięso mielone mieszamy z drobno pokrojoną natką pietruszki, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, startym serem oraz z solą i pieprzem.
Formujemy kotleciki i obsmażamy na patelni, po czym przekładamy na talerz.
Przygotowujemy sos: na oliwie podsmażamy obrane ze skórek i pokrojone w drobną kostkę pomidory. Dodajemy pokrojoną paprykę i dusimy, aż całkiem zmiękną. Następnie dodajemy przecier pomidorowy i przyprawy. Blendujemy.
Do sosu dodajemy pulpeciki i całość dusimy ok. 15 minut. Po tym czasie dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki i starty ser.
Dodaj komentarz