Zupa krem z brukselki to propozycja na spotkanie ze znajomymi lub domowy posiłek w gronie najbliższych. Idealnie pasuje do grzanek, groszku ptysiowego lub bagietki.
Danie: Zupy
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Seler
Ze śmietanką
Warzywa obieramy i kroimy w drobną kostkę, a następnie zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości. Cebulę i czosnek obieramy i drobno kroimy, a następnie obsmażamy na oliwie.
Do gotujących się warzyw dodajemy brukselkę i obsmażoną cebulę. Przyprawiamy i gotujemy, aż wszystkie warzywa będą miękkie. Blendujemy (można odłożyć 2-3 ugotowane brukselki do dekoracji).
Zabielamy śmietanką Łaciatą i dodajemy posiekaną drobno natkę pietruszki.
Dodaj komentarz