Zupa krem z cukinii

Autor:

Śnieżynka

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg młodej cukinii
  • 2 ziemniaki
  • 1 cebula
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 ząbek czosnku
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 1 kostka rosołowa
  • 8-10 dag serka mascarpone
  • Sól
  • Pieprz
  • Gałka muszkatołowa
  • Grzanki
  • Posiekana natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Na rozgrzanej oliwie zeszklić posiekaną cebulę i czosnek. Umytą cukinię pokroić w kostkę, połączyć z cebulą, podsmażyć.



Krok 2

Ziemniaki obrać, pokroić, zalać gorącą wodą, dodać kostkę rosołową, podsmażoną cukinię z cebulą, odrobinę pieprzu i mielonej gałki muszkatołowej, gotować do miękkości.



Krok 3

Następnie zmiksować, dodać serek mascarpone i musztardę, wymieszać, podgrzać ( nie gotować). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Podawać z grzankami i posiekaną natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.