Sałatka z brązowym ryżem, łososiem i selerem naciowym

Autor:

Ania321

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Seler


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 100 g ryżu brązowego
  • 300 g łososia wędzonego (brzuszków)
  • 1 mała papryka czerwona
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 1 opak. sosu sałatkowego paprykowo-ziołowego
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ryż brązowy wrzucić do wrzącej osolonej wody i gotować przez 30 minut. Odcedzić, a gdy przestygnie, przełożyć do miski.



Krok 2

Wędzone brzuszki z łososia oddzielić ze skóry i ości. Dodać do ryżu.



Krok 3

Dodać paprykę czerwoną pokrojoną w średniej wielkości kostkę.



Krok 4

Seler naciowy oczyścić i pokroić w cienkie plasterki. Dodać do reszty składników.



Krok 5

Dodać również odsączony z zalewy groszek konserwowy oraz oczyszczone i porwane na połówki liście szpinaku.



Krok 6

Do oliwy z oliwek wsypać sos sałatkowy i dokładnie wymieszać, a następnie połączyć z sałatką. Przyprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.