Sznycle z indyka

Nieskomplikowana w wykonaniu, bardzo dobra potrawa. Smaczna, pożywna, dająca wiele korzyści zdrowotnych (mięso indyka jest najzdrowszym z całego drobiu).

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1/2 kg mięsa z indyka (pierś, udo)
  • 100 g pieczarek
  • 3 cebule
  • 2 pory
  • 300 g pomidorów
  • 2 łyżki oleju
  • 1 litr naturalnego bulionu warzywnego
  • 4 łyżki sosu sojowego
  • 3 łyżki Śmietanki Łaciatej 30%
  • 1 pęczek natki pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Mięso kroimy w grubsze płaty i lekko rozbijamy tłuczkiem. Obsmażamy na patelni na oleju.



Krok 2

Cebulę kroimy i dodajemy do mięsa. Dalej razem smażymy. Oczyszczamy pieczarki i kroimy w grube plastry. Por kroimy w plasterki. Dodajemy do mięsa i cebuli. Podsmażamy razem.



Krok 3

Wlewamy bulion i dodajemy sos sojowy. Doprawiamy przyprawami do smaku. Gotujemy razem przez 20 minut.



Krok 4

Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na ósemki, dodajemy do mięsa, dusimy przez kolejne 5 minut. Pod koniec duszenia dodajemy śmietankę Łaciatą i drobno posiekaną natkę pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.