Nieskomplikowana w wykonaniu, bardzo dobra potrawa. Smaczna, pożywna, dająca wiele korzyści zdrowotnych (mięso indyka jest najzdrowszym z całego drobiu).
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego
Ze śmietanką
Mięso kroimy w grubsze płaty i lekko rozbijamy tłuczkiem. Obsmażamy na patelni na oleju.
Cebulę kroimy i dodajemy do mięsa. Dalej razem smażymy. Oczyszczamy pieczarki i kroimy w grube plastry. Por kroimy w plasterki. Dodajemy do mięsa i cebuli. Podsmażamy razem.
Wlewamy bulion i dodajemy sos sojowy. Doprawiamy przyprawami do smaku. Gotujemy razem przez 20 minut.
Pomidory obieramy ze skórki i kroimy na ósemki, dodajemy do mięsa, dusimy przez kolejne 5 minut. Pod koniec duszenia dodajemy śmietankę Łaciatą i drobno posiekaną natkę pietruszki.
Dodaj komentarz