Groch wypłukać, zamoczyć w zimnej wodzie na 1 godzinę. Następnie wodę odlać, zalać wywarem z mięsa, gotować. Po około 20 minutach gotowania dodać pokrojone warzywa, liść laurowy, angielskie ziele i gotować do miękkości. Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej oliwie. Z zupy usunąć liść laurowy i ziele angielskie, zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zupę podawać z usmażonym boczkiem i pieczywem.
Danie: Zupy
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Groch wypłukać, zamoczyć w zimnej wodzie na 1 godzinę.
Następnie wodę odlać, zalać wywarem z mięsa, gotować.
Po około 20 minutach gotowania dodać pokrojone warzywa, liść laurowy, ziele angielskie i gotować do miękkości.
Boczek pokroić w kostkę i podsmażyć na rozgrzanej oliwie.
Z zupy usunąć liść laurowy i ziele angielskie, zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Zupę podawać z usmażonym boczkiem i pieczywem.
Dodaj komentarz