Zupa marchewkowo-ziemniaczana

Bardzo prosta i szybka w przygotowania zupa dla całej rodziny. Nie zawiera wielu składników, ale jest bardzo smaczna i znika z talerzy ekspresowo.

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit

Danie: Zupy

Osób: 2

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 3 marchewki
  • - 1 pietruszka
  • - 4 ziemniaki
  • - ½ brokuła
  • - 1 natka pietruszki
  • - 1 cebula
  • - 1 łyżka soli
  • - ½ łyżki pieprzu
  • - 1 łyżeczka majeranku
  • - 1 ząbek czosnku

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obieramy, kroimy na dwie części i opalamy na ogniu. Marchewkę, pietruszkę i ziemniaki obieramy, po czym kroimy w kostkę. Brokuł dzielimy na różyczki. Przekładamy warzywa (oprócz brokuła) do garnka i zalewamy 2 szklankami zimnej wody. Dodajemy opaloną cebulę.



Krok 2

Dodajemy natkę pietruszki. Gotujemy ok. 10 minut, po czym przyprawiamy, dodajemy brokuł i przeciśnięty przez praskę czosnek, gotujemy kolejne 5 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.