Bezglutenowe placuszki z dyni

Danie: Deser

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia

Danie: Deser

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Przepis konkursowy - konkurs Przepis d(y)nia


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Ciasto

  • 2 szkl startej dyni
  • 2 jajka
  • 3 łyżki brązowego cukru
  • 0,5 szkl mąki kukurydzianej
  • szczypta cynamonu
  • szczypta mielonych goździków
  • olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Wszystkie składniki połączyć, dokładnie wymieszać, formować placuszki, smażyć na rozgrzanym oleju.



Wskazówki

Jeśli ktoś lubi słodsze, posypać cukrem pudrem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.