Zupa krem ze szpinaku i cukinii

Pyszna zupa krem ze szpinaku i cukinii to pozycja obowiązkowa dla osób dbających o dietę. Ma piękny, zielony kolor i jest pełna witamin i składników odżywczych. Polecana również dzieciom.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 skrzydełka z kurczaka
  • - 300 g szpinaku
  • - 1 cukinia
  • - 2 ziemniaki
  • - 3 szklanki naturalnego bulionu warzywnego
  • - 1 pęczek natki pietruszki
  • - 1 cebula
  • - 2 ząbki czosnku
  • - 1 łyżka soli
  • - 1 łyżka pieprzu
  • - 1 łyżka ziół prowansalskich

Przygotowanie

Krok 1

Skrzydełka z kurczaka myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy około 30 minut.



Krok 2

Cukinię i obrane ziemniaki kroimy w kostkę. Cebulę obieramy, drobno kroimy. Czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.



Krok 3

Do garnka dodajemy szpinak i cukinię z ziemniakami. Dodajemy również cebulę, czosnek, posiekaną natkę pietruszki i przyprawy.



Krok 4 

Gotujemy około 10 minut, po czym wyjmujemy skrzydełka, a zupę blendujemy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.