Zupa paprykowa

Zupa paprykowa to danie polecane na jesienne słoty. Ta zupa nas rozgrzewa i sprawia, że czujemy się o wiele lepiej. Jest bardzo prosta w przygotowaniu. Wymaga niewielu składników i warto ja przygotować.

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 5

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 6 czerwonych papryk
  • - 1 cebula
  • - 3 pomidory
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • - 1 łyżeczka słodkiej papryki
  • - 1 l naturalnego bulionu wieprzowego
  • - ½ szklanki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 3 łyżki oliwy

Przygotowanie

Krok 1

Papryki dokładnie myjemy, usuwamy z nich nasiona. Cebulę i pomidory kroimy na połówki.



Krok 2

Paprykę, pomidory i cebulę układamy na natłuszczonej patelni, posypujemy solą i smażymy do momentu, aż warzywa będą miękkie. Następnie umieszczamy je w garnku z bulionem i dokładnie miksujemy.



Krok 3

Całość doprawiamy do smaku pieprzem oraz paprykami.



Krok 4 

Podajemy z kleksami śmietanki Łaciatej.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.