Wspaniałe, aromatyczne cynamonowe ciasto. Doda magii w okresie świątecznym. Łatwe i szybkie w przygotowaniu. Koniecznie wypróbuj!
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Rozgrzej piekarnik do 170°C. Jabłka umyj, obierz i pokrój w kostkę.
Do miski wbij jajka. Ubij je na sztywno wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Ma z nich powstać puszysta piana. Następnie stopniowo dodawaj mąkę, budyń w proszku, mąkę ziemniaczaną, proszek do pieczenia, cynamon i kardamon. Ciągle mieszaj. Dodaj jabłka i jeszcze raz krótko wymieszaj.
Kiedy uzyskamy gładką masę, przelej ją do formy z kominem, wysmarowanej tłuszczem i obsypanej bułką tartą. Ułatwi to wyjęcie ciasta z formy.
Piecz 40 minut. Przed podaniem posyp cukrem pudrem. Smacznego!
Dodaj komentarz