Składniki:

  • - 1 kg żeberek

Marynata:

  • - 3 łyżki miodu
  • - 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • - 3 łyżki oleju
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżka papryki słodkiej
  • - 1 łyżeczka chili

Przygotowanie

Krok 1

Żeberka dokładnie myjemy i odsączamy na ręczniku papierowym. Mieszamy dokładnie wszystkie składniki marynaty.



Krok 2

Żeberka dokładnie nacieramy marynatą i odstawiamy na minimum 2 godziny.



Krok 3

Po tym czasie żeberka przekładamy na blaszkę i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190 stopni. Pieczemy ok. 40 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.