Zupa pomidorowa z grzankami to danie bardzo smaczne, polecane wszystkim miłośnikom zupy pomidorowej. Grzanki dzięki swojej kruchości nadają daniu niepowtarzalny charakter.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Wegetariańskie
Fit
Do garnka wlewamy oliwę i dodajemy przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Dodajemy pomidory z puszki. Całość dusimy pod przykryciem przez 10 minut. Dodajemy obraną i drobno pokrojoną marchewkę i całość ponownie dusimy.
Kroimy chleb na dość duże kawałki, skrapiamy oliwą i posypujemy solą. Następnie umieszczamy je w nagrzanym piekarniku na 5 minut, aż się zarumienią.
Do masy pomidorowej dolewamy bulion i zupę rozdrabniamy przy użyciu blendera.
Zupę podajemy z grzankami i dekorujemy liśćmi mięty.
Grzanki zapiekamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia albo na macie silikonowej, żeby się nie przypaliły.
Dodaj komentarz