Smaczne, proste w wykonaniu danie, które każdemu posmakuje. Piersi z kurczaka z pieczarkami i serem idealnie pasują do frytek. Kochają je dzieci, kochają je dorośli.
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego
Bez glutenu
Cebulę kroimy w kostkę, podsmażamy i dodajemy pokrojone pieczarki. Umyte i osuszone filety kroimy na pół i lekko rozbijamy.
Do miski wlewamy 3 łyżki oleju i wsypujemy przyprawy.
Wkładamy mięso i odkładamy na 1 godzinę do lodówki. Na drugiej patelni smażymy filety bez tłuszczu. Odwracamy i nakładamy pieczarki i po plastrze żółtego sera.
Przykrywamy i smażymy jeszcze chwilę, aż ser się roztopi. Usmażone filety wykładamy na talerz, dekorujemy kawałkami pomidora i natką pietruszki. Podajemy z frytkami.
Dodaj komentarz