Zupa pomidorowa z miętą

Zupa pomidorowa z miętą to przepyszne, bezmięsne danie. Świetnie smakuje z syropem miętowym. Pozycja warta zapamiętania i przygotowania. Na pewno posmakuje każdemu.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 l naturalnego bulionu warzywnego
  • - 4 łyżki Śmietanki Łaciatej 18%
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka chili
  • - garść liści mięty
  • - 20 ml syropu miętowego
  • - 8 łyżek przecieru pomidorowego

Przygotowanie

Krok 1

Bulion warzywny zagotowujemy.



Krok 2

Do bulionu dodajemy przecier pomidorowy, syrop miętowy i ponownie gotujemy (ok. 10 minut). Po tym czasie dodajemy śmietankę Łaciatą i podgrzewamy jeszcze 5 minut, co jakiś czas mieszając.



Krok 3

Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i chili. Zupę dekorujemy liśćmi mięty.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.